
Az alma az egyik legjobb és legsokrétűbben felhasználható alapanyag. Az almás sütemény recepthez egy kis kókuszlisztre van szükség, így egy viszonylag olcsó almás felfújt készíthető.
Hozzávalók:
-
800 g alma
-
5 db tojás
-
50 g eritrit vagy xilit
-
1 kk. őrölt fahéj
-
1 kk. vanília őrlemény
-
2 evőkanál kókuszliszt
-
kókuszzsír a tűzálló edény kikenéséhez
Az almás sütemény elkészítése:
Hámozd meg az almát és vágd vékony szeletekre. A tojásokat válaszd szét. A fehérjét verd fel kemény habbá. A sárgáját keverd ki az eritrittel vagy xilittel, a fahéjjal,a vanília őrleménnyel, és a kókuszliszttel. A fehérjehabból 2 evőkanálnyi mennyiséget tegyél át a sárgájához, hogy lazább legyen, majd keverd bele az almát is óvatosan. Add hozzá a maradék tojásfehérjehabot és a kiolajazott tűzálló tálba tedd a masszát. 170 fokos sütőben kb. 50-55 percig süsd.
Nagyon könnyű kis almás sütemény, mindenképpen próbáld ki Te is!
