Szereted a gulyáslevest? A gulyásleves a klasszikus magyar konyha klasszikus szereplője, amit szinte mindenki szeret. Hogyan készíthető el paleo módon? Íme a gulyásleves receptje:
A gulyásleves hozzávalói:
- 500 g sertés lapocka
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 TV paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- só, bors
- 3 -4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1 kisebb fej zeller a zöld szárával együtt
- kb. 4-5 dl víz
- 3 evőkanál zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 közepes fej édesburgonya
A gulyásleves elkészítése
- A húst vágd fel kis kockákra.
- Forrósítsd fel a zsírt egy nagyobb edényben.
- Tedd rá a felkockázott vöröshagymát és párold üvegesre.
- Add hozzá a felszeletelt paprikát és paradicsomot.
- Dobd rá a húst és addig süsd, amíg kifehéredik.
- Add hozzá sót és a borsot.
- Szórd rá a pirospaprikát és forgasd át alaposan.
- Öntsd hozzá a vizet.
- Fedő alatt addig főzd, amíg majdnem puha lesz a hús.
- Ezután add hozzá a felkockázott zöldségeket.
- Addig főzd eztán, amíg a zöldségek is megpuhulnak.
Kitűnő lehet ebédre, természetesen kenyér nélkül. Amint látod sima krumpli helyett édesburgonyát használunk, de akár az is elhagyható.
Próbáld ki Te is ezt a gulyásleves receptet paleo módon.