Gulyásleves, így készítsd paleo módon

gulyásleves
gulyásleves

Szereted a gulyáslevest? A gulyásleves a klasszikus magyar konyha klasszikus szereplője, amit szinte mindenki szeret. Hogyan készíthető el paleo módon? Íme a gulyásleves receptje:

A gulyásleves hozzávalói:

  • 500 g sertés lapocka
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 TV paprika
  • 1 nagyobb paradicsom 
  • só, bors
  • 3 -4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb fej zeller a zöld szárával együtt
  •  kb. 4-5 dl víz
  • 3 evőkanál zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes fej édesburgonya

A gulyásleves elkészítése

  1. A húst vágd fel kis kockákra.
  2. Forrósítsd fel a zsírt egy nagyobb edényben.
  3. Tedd rá a felkockázott vöröshagymát és párold üvegesre.
  4. Add hozzá a felszeletelt paprikát és paradicsomot. 
  5. Dobd rá a húst és addig süsd, amíg kifehéredik.
  6. Add hozzá sót és a borsot.



  7. Szórd rá a pirospaprikát és forgasd át alaposan.
  8. Öntsd hozzá a vizet.
  9. Fedő alatt addig főzd, amíg majdnem puha lesz a hús.
  10. Ezután add hozzá a felkockázott zöldségeket.
  11. Addig főzd eztán, amíg a zöldségek is megpuhulnak.

Kitűnő lehet ebédre, természetesen kenyér nélkül. Amint látod sima krumpli helyett édesburgonyát használunk, de akár az is elhagyható.

Próbáld ki Te is ezt a gulyásleves receptet paleo módon.

gulyásleves
Gulyásleves

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com