Te is szereted a galuskát de nem akarod a hagyományos módon elkészíteni? Íme egy recept, amivel nagyon gyorsan készíthetsz galuskát, és ami gluténmentes, tejmentes, szójamentes. A galuskát Szafi Reform gluténmentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú galuska és házi tészta lisztkeverékből (Paleo) készítettem. Íme a Szafi galuska receptje:
Hozzávalók:
- 70 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes galuska lisztkeverék
- 2 g só
- 2 db M-es tojás
- 25 g víz
A Szafi galuska elkészítése
- Tegyél a tűzhelyre kb. 2l vizet csipet sóval forrni.
- Keverd el a sót, a vizet és a tojást, majd add hozzá a lisztet és dolgozd össze csomómentesre.
- Amíg a víz felforr, pihentessük a masszát.
- Ekkor vedd alacsony hőfokra, hogy csak gyöngyözzön a víz és szaggasd bele a galuskát.
- Közben többször keverd át.
- Vedd vissza a hőfokot és forrald fel újból (kb. 3-4 perc főzési idő elegendő).
- Végül hideg vízben szűrd le.
- Egyszerre csak a fenti adagot szaggasd ki a vízbe, ha többet adagot akarsz készíteni, azt másik főzővízbe tedd.
Ezt a Szafi galuskát nagyon gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni és rengeteg ételhez fel tudod használni. Próbáld ki Te is!