Zabpalacsinta tej nélkül gluténmentesen
Hogyan készítsd el a zabpalacsintát tej nélkül, gluténmentesen? Nem is olyan nehéz csak kövesd a leírást. Íme a zabpalacsinta tej nélkül, gluténmentesen, gluténmentes zabpehelyből
Zabpalacsinta tej nélkül – hozzávalók
- 150 g zabpehely
- 450g víz
- 1 közepes méretű tojás
- 1 csipet só
- kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
Zabpalacsinta tej nélkül – elkészítése
Tedd turmixgépbe a hozzávalókat az alábbi sorrendben azért így mert így könnyebben összekeverednek): víz, só, tojás, zabpehely.
Turmixold össze alaposan, magas fordulatszámon.
Hagyd állni kb. 10 percig, és akkor megfelelő állagú lesz.
Ha tudod, 22cm-es serpenyőben süsd, mert ez a palacsinta tészta sűrűbb a hagyományosnál, így kisebb serpenyőben könnyebb dolgozni. (Ha nincs 22 centis serpenyőd, sütheted nagyobban is, csak ne kend ki teljesen a széléig.)
Ha a palacsinta egyik oldala megsült, el fog válni a serpenyőtől, és meg tudod fordítani vagy dobálhatod is ha tudod
Próbáld ki Te is a zabpalacsintát tej nélkül, gluténmentesen! Nézd meg a többi zabpalacsinta receptet is a blogon!
A recept forrása a mindenmentes.hu