Halas receptek Lazac receptek

A lazac fűszerezése

lazac fűszerezése
lazac fűszerezése

Hogyan érdemes a lazacot fűszerezni? A lényeg, az egyszerűség. Íme a lazac fűszerezése.

A lazac fűszerezése


Általában a lazac fűszerezésénél az egyszerűségre kell törekedni. A legtöbben csak sóval és borssal ízesítik, sütés után pedig citromlével locsolják meg. A friss zöldfűszerek is passzolnak a lazachoz de az is jó kakukkfüvet, oregánót vagy bazsalikomot párosítasz a lazac mellé.

Az alap fűszereknél meg is állhatsz, azonban ha erősebb ízekkel szeretnél dolgozni a lazac fűszerezése történhet még: fokhagymával, cayenne borssal, pirospaprikával vagy pl. chilipaprikával.

Nagyon fontos, hogy a halat közvetlenül sütés előtt fűszerezd. Ha előre besózod (akár csak 20-30 perccel a sütés előtt), akkor a só hatására fellazul a szerkezete és elkezdi kiengedni magából az értékes nedvességet. Persze más a helyzet, ha pácot vagy pl. sóoldatot készítesz a halnak. Ebben az esetben több órás, napos várakozási idővel is számolnod kell, hogy a húsnak legyen ideje magába szívni az ízeket. Általában azonban nincs időnk ilyesmire, szeretnénk azonnal kisütni a halszeletet. Ebben az esetben maradj annál a technikánál, hogy mielőtt a serpenyőbe kerül a hal, csak akkor kerül rá fűszer.

lazac fűszerezése
A lazac fűszerezése

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com