Gluténmentes kenyér receptek Gluténmentes receptek

Gluténmentes bagett recept – Ropogós héjú, puha belsejű házi péksütemény

gluténmentes bagett recept

A gluténmentes bagett tökéletes választás, ha egy ropogós héjú, de belül puha és könnyű péksüteményre vágysz. Kiváló szendvicsekhez vagy akár levesek mellé is. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és garantáltan finom eredményt ad!

A gluténmentes bagett recept hozzávalói

  • 300 g gluténmentes kenyérlisztkeverék
  • 100 g rizsliszt
  • 1 csomag (7 g) instant élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor vagy méz (az élesztő felfuttatásához)
  • 250 ml langyos víz
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Élesztő felfuttatása

Egy kis tálban keverd össze az élesztőt a cukorral és 50 ml langyos vízzel. Hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz a teteje.

Száraz hozzávalók keverése

Egy nagy tálban keverd össze a gluténmentes kenyérlisztkeveréket, a rizslisztet és a sót.

Tészta összeállítása

Add hozzá a száraz hozzávalókhoz az élesztős keveréket, az olívaolajat és a maradék vizet. Keverd össze, majd dagaszd sima tésztává.

Kelesztés

Takard le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyd a tésztát meleg helyen kelni körülbelül 1 órán át, vagy amíg a duplájára nő.

Formázás

Oszd a tésztát két egyenlő részre, majd formázz belőlük hosszúkás bagetteket. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.

Második kelesztés

Takard le ismét a bagetteket, és hagyd őket kelni további 30 percig.

Sütés előkészítése

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és tegyél egy kis edény vizet a sütő aljába a gőzképződéshez.

Sütés

Süsd a bagetteket 220°C-on 20-25 percig, amíg szép aranybarna és ropogós lesz a héjuk.

Hűtés

Vedd ki a bagetteket a sütőből, és helyezd őket rácsra hűlni. Várd meg, amíg teljesen kihűlnek, mielőtt felszeleteled.

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 20-25 perc
Összesen: 1,5-2 óra

Tippek

  • Ha extra ropogós héjat szeretnél, permetezz kevés vizet a bagettekre sütés előtt.
  • A bagettek hűtés után is megtartják a ropogósságukat, ha rácson hűlnek ki.
  • Fagyasztva is tárolhatók, így mindig lesz otthon friss bagetted.

Tápértékek

Kalória: 210 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 3 g
Rost: 5 g

gluténmentes bagett recept
gluténmentes bagett recept

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com