Szereted a pizzát? Éppen diétázol vagy egyszerűen csak nem akarod a hagyományos búzalisztes pizzát fogyasztani? Akkor ezt a receptet Neked találták ki. Gluténmentes, gabonamentes, tejmentes, szójamentes pizza. Íme a gluténmentes pizza receptje:
Hozzávalók a gluténmentes pizza tésztához:
- 1 csomag Éléskamra vékony tésztás olasz pizza szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 2 db M-es tojás
- 50 ml hideg víz
- 3 evőkanál olvadt zsiradék (kókuszzsír)
Hozzávalók a feltéthez:
- sűrített paradicsom
- 3-4 szelet gluténmentes, szójamentes csirkemell sonka vagy pulykamellsonka
- zöld és fekete olívabogyó
- koktélparadicsom
- reszelt kemény sajt (cheddar vagy parmezán)
A gluténmentes pizza elkészítése lépésről lépésre:
- A tojásokhoz add hozzá a vizet és az olvasztott zsiradékot.
- Keverd össze egy habverővel.
- Add hozzá a lisztkeveréket és jól gyúrd össze – először lágy lesz a tészta – majd hagyd sűrűsödni 20 percig.
- Lisztezett deszkán, szilikon lapon gyúrd át, így már egy jól formázható tésztát kapsz. Nyújtsd ki és tedd rá paradicsomot és a többi a feltétet.
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 15-20 percig. A gluténmentes pizza tésztáját nem kell elősütni.
Teljesen olyan lesz mint egy búzalisztből készült pizzatészta.
Jó étvágyat!