Szeretnél egy lágyan omlós császárzsemlét fogyasztani? Ráadásul gluténmentesen, adalékanyagok nélkül? Íme a finom gluténmentes zsemle receptje.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 150 ml víz
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1 csomag Éléskamra lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett lisztkeverék
A gluténmentes zsemle elkészítése lépésről lépésre:
- A tojásokhoz keverd hozzá a 150 ml vizet, a felolvasztott kókuszzsírt.
- Add hozzá a gluténmentes zsemle lisztet és gyúrd át kézzel egyenletesre.
- 20 percig pihentesd.
- A pihentetés után gyúrd a deszkán, szilikonos nyújtólapon, majd enyhén lisztezett felületen készíts a tenyereddel görgetve zsemleformákat belőle. Készíthetsz belőle 2 db nagyobb zsemlét vagy 4 db kisebbet.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30-35 percig.
Ízlés szerint magokkal meghintheted a tetejét. Miután kihűlt, csak azután fogyaszd. Kiváló alap szendvicsekhez, de készíthetsz vele hamburgert is.
Hűtőben napokig eltartható. Próbáld ki Te is ezt az egyszerű gluténmentes zsemle receptet.