Paleo ételek

Paleo almás pite

paleo almás pite
paleo almás pite

Te is szereted az almás pitét, viszont nem szeretnéd a hagyományos fehérlisztes, cukros verziót fogyasztani? Akkor az alábbi almás pite receptet Neked találták ki. Ez a verzió mindenmentes, még tojás sincs benne és az almát sem kell főzni. Íme a paleo almás pite receptje:

Hozzávalók egy 24 cm-es kerek formához.

A tésztalaphoz:

  • 120 g gesztenyeliszt
  • 80 g nyílgyökérliszt
  • 1 csipet só
  • 50 g eritrit
  • 120 g kókuszzsír

A töltelékhez:

  • 5-600 g reszelt alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 15 g útifűmaghéj
  • 1 csipet vaníliaőrlemény

A paleo almás pite elkészítése lépésről lépésre:

  1. A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
  2. Olvaszd fel a mikróban a kókuszzsírt
  3. A gesztenyelisztet dolgozd össze a nyílgyökérliszttel, a sóval, eritrittel és a felolvasztott kókuszzsírral.
  4. Ha sikerült a kezedről leszedni a tésztát, akkor egyenletes rétegben öntsd bele a formába.
  5. 15 percig süsd 170 fokon, majd további 10-15 percig 150 fokon.
  6. Akkor van kész, amikor tapintásra nem ragad a teteje.
  7. Vedd ki a sütőből és hagyd hogy teljesen kihűljön.
  8. Amíg hűl készítsd el a tölteléket. Hámozd meg az almákat és reszeld le.
  9. Keverd össze a töltelék hozzávalóit alaposan, majd a már kihűlt tésztalapra simítsd rá.
  10. Tálalásig tartsd hűtőszekrényben.

Napokig eláll a hűtőben, közben élvezeti értékéből mit sem veszít.

Próbáld ki ezt a szuper receptet Te is!

paleo almás pite
Paleo almás pite


Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com