Gluténmentes ételek Gluténmentes receptek

Mandulaliszt piskóta recept

mandulaliszt piskóta recept
mandulaliszt piskóta recept

Mandulaliszt piskóta recept

Készíts piskóta tésztát mandulalisztből. A mandulaliszt gluténmentes, ha gluténérzékeny vagy, de ha csak nem akarsz glutént fogyasztani, akkor ez a mandulaliszt piskóta recept Neked való. A piskótára tehetsz meggyet, cseresznyét, ízlésed szerint. Íme a mandulaliszt piskóta recept.

Hozzávalók (20×30 cm-es tepsihez)

  • 6 tojás, kettéválasztva
  • ~150 g mandulaliszt (otthon is elkészítheted, mandulaliszt készítése otthon)
  • 40 g eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 500 g kimagozott megy vagy cseresznye
  • eritrit porcukor (opcionális)

A mandulaliszt piskóta recept elkészítése

  1. Válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét
  2. A tojások fehérjét verd kemény habbá az eritrittel.
  3. A felvert habhoz add hozzá a tojások sárgáját és óvatosan keverd össze.
  4. A mandulalisztet keverd össze a sütőporral és a fahéjjal majd ezt is add hozzá a fehérjehabhoz.
  5. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a piskóta tésztát egyenletesen oszlasd el rajta.
  6. A meggyet vagy a cseresznyét szórd a tetejére és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig süsd.
  7. Hagyd kihűlni úgy könnyebb is leszedni a sütőpapíról, és vágd fel tetszőleges méretű kockákra. Ízlés szerint szórhatsz rá eritrit porcukrot.

Próbáld ki Te is ezt a mandulaliszt piskóta receptet!

mandulaliszt piskóta recept
Mandulaliszt piskóta recept

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com