Almás sütőtök leves
Képzeld el az őszi erdők csodálatos színeit és a kandalló melegét egyetlen tányérban! Az „Őszi Csoda: Almás Sütőtök Leves” receptjével olyan ízorgiát élhetsz át, amely minden érzékedet felébreszti és visszarepít az évszak varázsába. Ez a leves nem csupán egy étel, hanem egy élmény, felfedezni az ősz minden szépségét. Íme az almás sütőtök leves receptje.
Az almás sütőtök leves hozzávalói
- 500 g sütőtök
- 3 db alma
- 200 ml kókusztejszín
- 20 g gyömbér
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- só
- bors
Az almás sütőtök leves elkészítése
Hámozd meg a sütőtököt , vágd ketté, szedd ki a magját, és kockázd fel.
Tisztíts meg egy nagyobb fej hagymát, és aprítsd fel
Az olívaolajon kezdd dinsztelni a hagymát és add hozzá a sütőtököt
Fedő alatt párold pár percig
Fűszerezd őrölt gyömbérrel, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a tököt.
Hámozd meg az almákat, kockázd fel, és add a sütőtökhöz
Főzz mindent puhára, és pépesítsd botmixerrel
Öntsd hozzá a kókusztejszínt, és forrald össze pár perc alatt
Próbáld ki Te is ezt az almás sütőtök leves receptet!
Ez a leves nem csak ízletes, hanem tele van tápanyaggal is. Az almák C-vitamint és rostot tartalmaznak, míg a sütőtök béta-karotint és A-vitamint tartalmaz, támogatják az immunrendszert és a bőr egészségét.