Halas receptek Lazac receptek Paleo vacsora

Bőrös lazac sütése

bőrös lazac sütése
bőrös lazac sütése

Vajas fokhagymás bőrös lazac sütése recept

Fontos, hogy bőrös lazacot használj, mert a bőrét ropogós sütjük meg, belül pedig finom szaftos, és omlós lesz.  Köretnek salátát,  édesburgonya pürét vagy chipszet javaslok.

Hozzávalók

  • 300-350 g bőrös norvég lazac szelet
  • 100 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  •  őrölt színes bors
  • 2 ek citromlé
  • 4 szelet bio citrom

A vajas fokhagymás bőrös lazac sütése 

  1. A lazacot mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a vizet. Felezd el és a bőrét 5 helyen ferdén be kell metszeni. Alaposan sózd, borsozd, a kezeddel is masszírozd bele. Karikázd fel  a fokhagymát.
  2. Hevítsd fel a vajat. A halat a bőrös oldalával lefelé tedd a zsiradékba. Kb. 5-6 percig pirítsd, közepes lángon. Figyelj arra, hogy a hal húsa kifehéredjen a feléig.
  3. Azután fordítsd meg. Locsold meg a citromlével, helyezd rá a citrom karikákat, szórd rá a fokhagymát, és ismét kb. 5-6 percig pirítsd.
  4. A citrom karikával, és a ropogós fokhagymával együtt tálald. Ráteheted az édesburgonya chipszet is.

Próbáld ki Te is így a lazacot, bőrén sütve, kívül ropogós lesz, belül szaftos és omlós. Ez a bőrös lazac sütése.

bőrös lazac sütése
Bőrös lazac sütése

 

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com