Vajas fokhagymás bőrös lazac sütése recept
Fontos, hogy bőrös lazacot használj, mert a bőrét ropogós sütjük meg, belül pedig finom szaftos, és omlós lesz. Köretnek salátát, édesburgonya pürét vagy chipszet javaslok.
Hozzávalók
- 300-350 g bőrös norvég lazac szelet
- 100 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt színes bors
- só
- 2 ek citromlé
- 4 szelet bio citrom
A vajas fokhagymás bőrös lazac sütése
- A lazacot mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a vizet. Felezd el és a bőrét 5 helyen ferdén be kell metszeni. Alaposan sózd, borsozd, a kezeddel is masszírozd bele. Karikázd fel a fokhagymát.
- Hevítsd fel a vajat. A halat a bőrös oldalával lefelé tedd a zsiradékba. Kb. 5-6 percig pirítsd, közepes lángon. Figyelj arra, hogy a hal húsa kifehéredjen a feléig.
- Azután fordítsd meg. Locsold meg a citromlével, helyezd rá a citrom karikákat, szórd rá a fokhagymát, és ismét kb. 5-6 percig pirítsd.
- A citrom karikával, és a ropogós fokhagymával együtt tálald. Ráteheted az édesburgonya chipszet is.
Próbáld ki Te is így a lazacot, bőrén sütve, kívül ropogós lesz, belül szaftos és omlós. Ez a bőrös lazac sütése.