Gluténmentes receptek Paleo karácsonyi sütemények

Gluténmentes babapiskóta recept – Puha és omlós házi változat

gluténmentes babapiskóta recept

A gluténmentes babapiskóta kiváló választás, ha házi készítésű édességet szeretnél sütni, amely tökéletes alapja lehet tiramisunak, pohárkrémeknek vagy akár önmagában fogyasztva is mennyei. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és garantáltan puha, omlós végeredményt ad.

A gluténmentes babapiskóta recept hozzávalói

  • 3 db tojás
  • 80 g cukor
  • 1 csipet só
  • 100 g gluténmentes lisztkeverék
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Porcukor a szóráshoz

A gluténmentes babapiskóta recept elkészítése

Tojások felverése

Válaszd szét a tojásokat. A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá.

Cukor hozzáadása

A tojássárgáját keverd habosra a cukorral és a vanília kivonattal.

Száraz hozzávalók hozzáadása

A gluténmentes lisztet és a sütőport keverd össze, majd fokozatosan adagold a tojássárgás keverékhez.

Tészta összeállítása

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjehabot, hogy könnyű és légies maradjon a tészta.

Formázás

Töltsd a tésztát egy habzsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsire formázz belőle kis piskótákat.

Sütés

180°C-ra előmelegített sütőben süsd 12-15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

Hűtés és porcukrozás

Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, majd szórd meg porcukorral.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 12-15 perc
Összesen: 30 perc

Tippek

  • Ha ropogósabb piskótát szeretnél, hagyd a sütőben pár percig kihűlni.
  • A vaníliakivonat helyett citromhéjat is használhatsz az ízesítéshez.
  • Levegős állag érdekében ne keverd túl a tésztát.

Tápértékek

Kalória: 95 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 2 g
Rost: 0.5 g

gluténmentes babapiskóta recept
gluténmentes babapiskóta recept

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com