A gluténmentes babapiskóta kiváló választás, ha házi készítésű édességet szeretnél sütni, amely tökéletes alapja lehet tiramisunak, pohárkrémeknek vagy akár önmagában fogyasztva is mennyei. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és garantáltan puha, omlós végeredményt ad.
A gluténmentes babapiskóta recept hozzávalói
- 3 db tojás
- 80 g cukor
- 1 csipet só
- 100 g gluténmentes lisztkeverék
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Porcukor a szóráshoz
A gluténmentes babapiskóta recept elkészítése
Tojások felverése
Válaszd szét a tojásokat. A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá.
Cukor hozzáadása
A tojássárgáját keverd habosra a cukorral és a vanília kivonattal.
Száraz hozzávalók hozzáadása
A gluténmentes lisztet és a sütőport keverd össze, majd fokozatosan adagold a tojássárgás keverékhez.
Tészta összeállítása
Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjehabot, hogy könnyű és légies maradjon a tészta.
Formázás
Töltsd a tésztát egy habzsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsire formázz belőle kis piskótákat.
Sütés
180°C-ra előmelegített sütőben süsd 12-15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Hűtés és porcukrozás
Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, majd szórd meg porcukorral.
Elkészítési idő
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 12-15 perc
Összesen: 30 perc
Tippek
- Ha ropogósabb piskótát szeretnél, hagyd a sütőben pár percig kihűlni.
- A vaníliakivonat helyett citromhéjat is használhatsz az ízesítéshez.
- Levegős állag érdekében ne keverd túl a tésztát.
Tápértékek
Kalória: 95 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 2 g
Rost: 0.5 g
