Egyszerű és finom zserbó golyó (glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes)
Imádod a zserbó ízét? Próbáld ki ezt az újragondolt, mindenmentes zserbó golyó receptet, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető! Fedezd fel, hogyan varázsolhatsz zserbó ízt apró golyókba – tökéletes desszert minden alkalomra.
A zserbó golyó hozzávalói
- 2 evőkanál eritrit
- 150 g aszalt sárgabarack
- 150 g darált dió
- 1 ek cukormentes sárgabaracklekvár
- rum ízlés szerint
A bevonathoz
- 100 g cukormentes étcsoki
- 1 evőkanál kókuszzsír
A zserbó golyó elkészítése
- Az ertiritet őröld por állagúvá.
- Az aszalt sárgabarackot nagyon apróra kockázd fel és fél órára áztasd be a rumba.
- Az eritritet a dióval és a barackkal keverd össze, majd annyi lekvárt adj hozzá, hogy jól formázható legyen.
- Formálj a masszából bonbon méretű golyókat.
- A következő lépésben, egy kis tálban, vízgőz fölött olvaszd fel a csokit a kókuszzsírral, majd fogpiszkáló segítségével mártogasd bele a golyókat.
- Az elkészült zserbó golyókat sütőpapíron helyezd egy tálcára , és tedd kb. 10 percre a hűtőbe, hogy a bevonat megdermedjen rajta.
- A recept kb. 20 db zserbó golyó elkészítésére elegendő, próbáld ki Te is!
A recept forrása: Dietalife.hu