Erdei gyümölcsleves kókusztejszínnel
Te is szereted az erdei gyümölcsöket mint például az eper, málna, áfonya, szeder, piros ribizli, fehér ribizli és fekete ribizli? Ezúttal készítsünk belőlük egy ízletes gyümölcslevest, melynek alapja a meggy lesz. A leves laktózérzékenyek számára is bátran fogyasztható. Íme az erdei gyümölcsleves receptje.
Az erdei gyümölcsleves hozzávalói
- ~250 g meggy
- 1 tk fahéj
- 3 db szegfűszeg
- ~400 g fagyasztott erdei gyümölcs mix vagy persze lehet frissen is
- ~200 ml kókusztejszín
Az erdei gyümölcsleves elkészítése
Tedd a magozott meggyet egy nagy edénybe majd öntsd fel annyi vízzel, hogy úgy egy liter legyen
Tedd bele a fűszereket és 10 perc alatt főzd össze, le is turmixolhatod és utána add hozzá az erdei gyümölcsöket.
2 perc forralás után öntsd bele a kókusztejszínt, és addig keverd, míg besűrűsödik.
Beteheted a lábost hideg vízbe, hogy gyorsabban lehűljön, de nem szükséges. Végül tedd a hűtőbe és hidegen fogyaszd.
Próbáld ki Te is ezt az erdei gyümölcsleves receptet, és nézd meg a többi gyümölcsleves receptet is a blogon!