Gluténmentes ételek Gluténmentes receptek Paleo ételek Paleo receptek Sertés hús receptek

Szabolcsi töltött káposzta

szabolcsi töltöt káposzta
szabolcsi töltöt káposzta

Szabolcsi töltött káposzta

Fedezd fel az autentikus ízek világát ezen különleges szabolcsi töltött káposzta receptjével! Merülj el a hagyományos magyar konyha gazdagságában, miközben megismered a tökéletesen elkészített töltött káposzta titkait. Az ínycsiklandó töltelék és a lassú főzés művészete garantálja a szaftos és különleges ételélményt.

A szabolcsi töltött káposzta hozzávalói

  • 1 nagy fejes káposzta
  • 1 kis fej karfiol rózsáira szedve
  • 500 g darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • fűszerpaprika
  • ½ tk. őrölt kömény
  • 1-2 ek. kacsazsír vagy libazsír vagy sertészsír (opcionális)
  • 5 dl natúr paradicsomlé

A szabolcsi töltött káposzta elkészítése

  • Először vágd ki a káposzta torzsáját, és sós, lobogó vízben főzd félpuhára a  kb. 4 perc alatt. Így könnyen le tudod majd a leveleit szedni
  • Rakd össze a tölteléket: a karfiolrózsákat aprítsd morzsalékos állagúra, és keverd össze a darált hússal, a lereszelt vöröshagymával, valamint a fűszerekkel. Ha nem elég zsíros a  massza, akkor adhatsz hozzá 1-2 evőkanál zsírt is.
  • Ha maradt káposztalevél, azt helyezd egy nagy lábas aljára. Töltsd meg a káposztaleveleket a masszával, és fektesd őket szorosan egymás mellé a lábasba. Öntsd fel a paradicsomlével és még annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a töltött káposztát
  • Mérsékelt tűzön, fedő alatt főzd az ételt kb. 20 percig, majd fedő nélkül, erős lángon további 10 percig, hogy a leve be tudjon sűrősödni

Próbáld ki Te is ezt a szabolcsi töltött káposzta receptet!

szabolcsi töltöt káposzta
szabolcsi töltöt káposzta

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com