Szabolcsi töltött káposzta
Fedezd fel az autentikus ízek világát ezen különleges szabolcsi töltött káposzta receptjével! Merülj el a hagyományos magyar konyha gazdagságában, miközben megismered a tökéletesen elkészített töltött káposzta titkait. Az ínycsiklandó töltelék és a lassú főzés művészete garantálja a szaftos és különleges ételélményt.
A szabolcsi töltött káposzta hozzávalói
- 1 nagy fejes káposzta
- 1 kis fej karfiol rózsáira szedve
- 500 g darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- fűszerpaprika
- ½ tk. őrölt kömény
- 1-2 ek. kacsazsír vagy libazsír vagy sertészsír (opcionális)
- 5 dl natúr paradicsomlé
A szabolcsi töltött káposzta elkészítése
- Először vágd ki a káposzta torzsáját, és sós, lobogó vízben főzd félpuhára a kb. 4 perc alatt. Így könnyen le tudod majd a leveleit szedni
- Rakd össze a tölteléket: a karfiolrózsákat aprítsd morzsalékos állagúra, és keverd össze a darált hússal, a lereszelt vöröshagymával, valamint a fűszerekkel. Ha nem elég zsíros a massza, akkor adhatsz hozzá 1-2 evőkanál zsírt is.
- Ha maradt káposztalevél, azt helyezd egy nagy lábas aljára. Töltsd meg a káposztaleveleket a masszával, és fektesd őket szorosan egymás mellé a lábasba. Öntsd fel a paradicsomlével és még annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a töltött káposztát
- Mérsékelt tűzön, fedő alatt főzd az ételt kb. 20 percig, majd fedő nélkül, erős lángon további 10 percig, hogy a leve be tudjon sűrősödni
Próbáld ki Te is ezt a szabolcsi töltött káposzta receptet!