Paleo frankfurti leves

paleo frankfurti leves

Te is szereted a frankfurti levest? Készítsd el úgy, hogy nem csak finom, de egészséges is legyen.  Íme a paleo frankfurti leves receptje:

Hozzávalók

  • 1 kis db kelkáposzta
  • 200 gluténmentes, laktózmentes, szójamentes virsli (kb. 4 szál), pl. Kométa bécsi virsli
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 4 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál fekete bors
  • 1 ek só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g kenyérszalonna (Vékony hátszalonna, amit többnyire füstöléssel tartósítanak. Hústartalma minimális.)
  • 3 teáskanál majoranna 
  • 1 l víz

A paleo frankfurti leves elkészítése

  1. Mosd meg kelkáposztát, vágd ki a torzsáját, leveleit pedig csíkokra vágd fel.
  2. Tedd forró vízbe,  az első levét öntsd ki, a káposztát tedd félre.
  3. A szalonnát vágd apró kockákra , és pirítsd meg.
  4. Add hozzá a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát.
  5. Vedd le a tűzről, és add hozzá a fűszereket. (Só, bors, paprika, majoránna, összenyomott vagy apróra vágott fokhagyma.) Alaposan keverd össze.
  6. 10 perc sütés után add hozzá a csíkokra vágott kelkáposztát, és kb. 5 percig együtt pirítsd.
  7. Öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  8. Forrald össze, kóstold meg, majd ha megfőtt (kb. fél óra), add hozzá a karikára vágott virslit.
  9. 5-10 percig főzd még, és kész is vagy.

Próbáld ki Te is ezt a paleo frankfurti leves receptet!

paleo frankfurti leves
Paleo frankfurti leves

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com