Te is szereted a frankfurti levest? Készítsd el úgy, hogy nem csak finom, de egészséges is legyen. Íme a paleo frankfurti leves receptje:
Hozzávalók
- 1 kis db kelkáposzta
- 200 gluténmentes, laktózmentes, szójamentes virsli (kb. 4 szál), pl. Kométa bécsi virsli
- 1 közepes db vöröshagyma
- 4 teáskanál fűszerpaprika
- 2 teáskanál fekete bors
- 1 ek só
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g kenyérszalonna (Vékony hátszalonna, amit többnyire füstöléssel tartósítanak. Hústartalma minimális.)
- 3 teáskanál majoranna
- 1 l víz
A paleo frankfurti leves elkészítése
- Mosd meg kelkáposztát, vágd ki a torzsáját, leveleit pedig csíkokra vágd fel.
- Tedd forró vízbe, az első levét öntsd ki, a káposztát tedd félre.
- A szalonnát vágd apró kockákra , és pirítsd meg.
- Add hozzá a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát.
- Vedd le a tűzről, és add hozzá a fűszereket. (Só, bors, paprika, majoránna, összenyomott vagy apróra vágott fokhagyma.) Alaposan keverd össze.
- 10 perc sütés után add hozzá a csíkokra vágott kelkáposztát, és kb. 5 percig együtt pirítsd.
- Öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Forrald össze, kóstold meg, majd ha megfőtt (kb. fél óra), add hozzá a karikára vágott virslit.
- 5-10 percig főzd még, és kész is vagy.
Próbáld ki Te is ezt a paleo frankfurti leves receptet!