Gluténmentes főételek Gluténmentes receptek Paleo ételek Paleo receptek

Birsalma leves

birsalma leves
birsalma leves

Birsalma leves

A birsalmát sokféleképpen lehet felhasználni, köretnek, kompótnak, desszertnek és még sütve is kiváló. Ezúttal egy fűszeres birsalma levest készítünk belőle.  Ez még halloweenre is jó. Íme a birsalma leves receptje.

A birsalma leves hozzávalói

  • 1 rúd fahéj
  • 10 szem szegfűszeg
  • 2 dl víz
  • 400 g birsalma
  • ~20 g eritrit vagy xilit
  • 1,5 dl kókusztej

A birsalma leves elkészítése

A fahéjat és a szegfűszeget tedd fel főni a vízben és kb. 20 percig főzd, amíg a felére csökken a folyadék mennyisége. Szűrd le.

A birsalmát hámozd meg, kockázd fel és tedd fel annyi vízben, amennyi ellepi.

Add hozzá a leszűrt fűszerfőzetet és az édesítőt és fedő alatt kb. 20 perc alatt főzd puhára.

A kókusztejjel turmixold simára és már tálalhatod is.

Próbáld ki Te is ezt a birsalma leves receptet, nézd meg a többi krémleves és gyümölcsleves receptet is az oldalon!

birsalma leves
birsalma leves

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com