Paleo ételek Paleo receptek

Hokkaido tök sütése

hokkaido tök sütése
hokkaido tök sütése

Hokkaido tök sütése – hokkaido tök töltve 

Próbáltad már a hokkaido tököt? Készíthetsz belőle sokmindent, ebben a receptben megtöltjük, megsütjük. Íme a hokkaido tök sütése.

Hozzávalók:

  • 1 kg hokkaido tök
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 közepes fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili (vagy cseresznyepaprika )
  • 10 db koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 2 ek olívaolaj

A hokkaido tök sütése

  1. Most meg a hokkaido tököt, majd kb. 1/3-1/4 részénél vágd le a kalapját, magját szedd ki
  2. Karalábévájóval vékonyítsd el a tök húsát kb. 1 cm-esre (alját is tetejét is)
  3. Tedd a sütőbe, kb. 180 fokon 20 percre egymás mellé
  4. Pirítsd meg olívaolajon a darált hús, közben a vöröshagymát, fokhagymát, chiliipaprikát vágd fel rusztikusra
  5. Add hozzá a darált húshoz a koktélparadicsommal, a kivájt tökhússal együtt.
  6. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával

  7. Amíg ezek összesülnek, vágd fel a petrezselyemzöldet
  8. Húzd félre a serpenyőt, a sütőből vedd ki a tököket.
  9. A darált húsos keverékhez keverd hozzá a petrezselyemzöldet
  10. Töltsd meg a tököt a keverékkel jó púposan, és fedd be a tetejével.
  11. Tedd a sütőbe 20 percre kb. 170-180 fokon
  12. Mikor megsült (szúrd meg a tök húsát, elég puha-e) akár négybe is vághatod és úgy is tálalhatod

Ez a hokkaido tök sütése, a töltött hokkaido tök, próbáld ki Te is, és nézd meg a sütötök recepteket a honlapon!

hokkaido tök sütése
hokkaido tök sütése

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com