Narancsos csirkecomb velesült zöldségekkel
Ha ennél egy igazán különleges csirkecombot, és nem csak karácsonykor, akkor ez a recept Neked való. Karácsonyi ízbomba, de egyébként bármikor fogyaszthatod. Íme a narancsos csirkecomb receptje.
Hozzávalók:
A tepsis zöldségekhez és a húshoz
- 100 g zellergumó
- 120 g sárgarépa
- 120 g sütőtök
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 3 ág kakukkfű
- 2 -3 db csirkecomb
- ~80 ml alaplé
A narancsos mázhoz
- 2 db narancs leve
- 1 rúd fahéj
- 1 evőkanál méz (ritkán, mint karácsonykor megengedett)
A narancsos csirkecomb elkészítése
- A narancsos csirkecomb elkészítéséhez a zellert közepes méretű, rusztikus darabokra vágd fel a répát 90 fokban elforgatva “hegyezd ki”, a sütőtököt is kockázd fel hasonló méretűre, a hagymát gerezdekre vágd fel, a fokhagymát pedig egészben, majd az egészet tedd egy sütőtálba.
- Locsold meg 3 evőkanál olívaolajjal, keverd át, majd sózd, borsozd, és add hozzá a kakukkfüvet.
- A húst tisztítsd meg, sózd, borsozd, és tedd a zöldségek tetejére.
- Locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal, öntsd alá az alaplevet, fedd le alufóliával, és 160 fokos sütőben 60 percig párold.
- A narancsos mázhoz facsard ki a narancsok levét, és kezdd el forralni.
- Add hozzá a fahéjat, a mézet, és közepesen erős lángon kb. 10 percig főzd (redukáld), amíg a máz be nem sűrűsödik.
- Kb. 60 perc után a húsról vedd le a fóliát, kend meg a narancsos mázzal, majd tekerd fel a hőfokot 200 fokra, és további 15-20 perc alatt pirítsd meg az egész tepsis ételt.
Fantasztikus íze lesz és csupa egészséges összetevőből áll.
Próbáld ki Te is ezt a narancsos csirkecomb receptet!