
Gesztenyével töltött pulykamell kelbimbós, aszalt szilvás, baconos falatkákkal
A kelbimbót lehet szeretni vagy utálni, de jól elkészítve igenis nagyon finom tud lenni. Most a köret részeként aszalt szilvával és baconnel fogjuk elkészíteni, az étel fő része pedig a pulykamell és a gesztenye lesz. A kelbimbót és a gesztenyét is télen érdemes fogyasztani, igazi téli ételnek mondható. De íme a gesztenyével töltött pulykamell receptje.
A gesztenyével töltött pulykamell hozzávalói
- 100 g kelbimbó
- 1 evőkanál kacsazsír
- 100 g füstölt szalonna
- 150 g cukormentes aszalt szilva
- 250 g pulykamellfilé
- 1 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
- 50 g natúr gesztenyemassza
- só, bors, őrölt szerencsendió
A gesztenyével töltött pulykamell elkészítése
- Tisztítsd meg a kelbimbót: szedd le a külső héját, és mosd meg. Keverd össze a kacsazsírral és fogpiszkáló vagy hústű segítségével készíts belőle katonákat: egy szelet szalonna, arra kerül egy szem aszalt szilva, és végül a kelbimbó.
- A pulykamellet klopfold ki vékonyra (jobban mint én), fűszerezd és egy serpenyőben süsd ki mindkét oldalát fehéredésig. Ha szükséges vágd fel több egyforma szeletre a tekercselés előtt.
- Keverd össze a gesztenyemasszát kb. 50 g apróra vágott aszalt szilvával és töltsd meg ezzel a hússzeleteket. Tekerd fel, és rögzítsd hústűvel, szilikonzsineggel, fogpiszkálóval, amid rendelkezésedre áll otthon.
- Tedd a kelbimbós falatkákat és a gesztenyével töltött pulykamelleket egy tepsire vagy valamilyen tűzálló tálba és 200 fokra előmelegített sütőben süsd ki őket kb. 20-25 perc alatt.
Próbáld ki Te is ezt a gesztenyével töltött pulykamell receptet a kelbimbós, aszalt szilvás, baconos falatkákkal!
