Paleo ételek

Gesztenyével töltött pulykamell

gesztenyével töltött pulykamell
gesztenyével töltött pulykamell

Gesztenyével töltött pulykamell kelbimbós, aszalt szilvás, baconos falatkákkal

A kelbimbót lehet szeretni vagy utálni, de jól elkészítve igenis nagyon finom tud lenni. Most a köret részeként aszalt szilvával és baconnel fogjuk elkészíteni, az étel fő része pedig a pulykamell és a gesztenye lesz.  A kelbimbót és a gesztenyét is télen érdemes fogyasztani, igazi téli ételnek mondható. De íme a gesztenyével töltött pulykamell receptje.

A gesztenyével töltött pulykamell hozzávalói

  •  100 g kelbimbó
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 100 g füstölt szalonna
  • 150 g cukormentes aszalt szilva
  • 250 g pulykamellfilé
  • 1 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
  • 50 g natúr gesztenyemassza
  • só, bors, őrölt szerencsendió

A gesztenyével töltött pulykamell elkészítése

  1. Tisztítsd meg a kelbimbót: szedd le a külső héját, és mosd meg.  Keverd össze a kacsazsírral és fogpiszkáló vagy hústű segítségével készíts belőle katonákat: egy szelet szalonna, arra kerül egy szem aszalt szilva, és végül a kelbimbó.
  2. A pulykamellet klopfold ki vékonyra (jobban mint én), fűszerezd és egy serpenyőben süsd ki mindkét oldalát fehéredésig. Ha szükséges vágd fel több egyforma szeletre a tekercselés előtt.
  3. Keverd össze a gesztenyemasszát kb. 50 g apróra vágott aszalt szilvával és töltsd meg ezzel a hússzeleteket. Tekerd fel, és rögzítsd hústűvel, szilikonzsineggel, fogpiszkálóval, amid rendelkezésedre áll otthon.
  4. Tedd a kelbimbós falatkákat és a gesztenyével töltött pulykamelleket egy tepsire vagy valamilyen tűzálló tálba és 200 fokra előmelegített sütőben süsd ki őket kb. 20-25 perc alatt.

Próbáld ki Te is ezt a gesztenyével töltött pulykamell receptet a kelbimbós, aszalt szilvás, baconos falatkákkal!

gesztenyével töltött pulykamell
Gesztenyével töltött pulykamell kelbimbós, aszalt szilvás, baconos falatkákkal

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com