Korhelyleves paleo módon
A szilveszter nem szilveszter egy jó korhelyleves nélkül. Persze nem csak szilveszterkor eheted. Füstölt hús, kolbász és savanyú káposzta. Íme a korhelyleves receptje.
A korhelyleves hozzávalói
- 2 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál liba vagy mangalicazsír
- 4 gerezd fokhagyma, zúzva
- 3-4 db babérlevél
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1,5 liter víz
- 8 szem bors
- 200 g füstölt oldalas, darabolva
- 300 g savanyú káposzta
- 150 g szárazkolbász, felkarikázva
- 100 g totu krém és 1-2 evőkanál citromlé (opcionális)
A korhelyleves elkészítése
- A vöröshagymát a zsíron párold üvegesre.
- Add hozzá a fokhagymát és a babérlevelet.
- Hintsd meg a fűszerpaprikával, öntsd fel a vízzel, tedd bele a szemes borsot és az oldalast.
- Fedő alatt főzd puhára.
- A főzési idő vége előtt 1 órával add hozzá a hideg vízben átmosott káposztát.
- Mikor az oldalas és a káposzta is puha már mehet bele a felkarikázott kolbász, majd forrald még 5 percig. Valószínűleg plusz sózást nem fog igényelni a korhelyleves.
Tálaláshoz ha gondolod keverd ki a totu krémet a citromlével, – jól fogja helyettesíteni a tejfölt – és tedd a korhelylevesre. Az egész étel úgy 2 óra alatt készül el.
Próbáld ki Te is ezt a korhelyleves receptet!