Gondoltál már arra, hogy a sárgarépából is lehet levest készíteni? A sárgarépának magas a káliumtartalma, enyhe vízhajtó hatású, ezáltal segít az esetleges hasi és csípőtájéki úszógumi eltüntetésében. Íme, egy egyszerű sárgarépa krémleves recept, amit gyorsan elkészíthetsz és rendkívül ízletes.
Hozzávalók:
-
7 db közepes nagyságú sárgarépa
-
1 db közepes hagyma
-
250 ml kókusztejszín
-
400 ml víz
-
só, bors ízlés szerint
-
kókuszzsír
A sárgarépa krémleves elkészítése:
Hevíts egy lábosban kókuszzsírt és dobd rá az apróra vágott hagymát. Pucold meg és szeleteld fel a répát. Próbáld meg egyenlő darabokra vágni, hogy nagyjából egy időben tudjon megpuhulni. Öntsd fel vízzel és addig főzd, míg a répák teljesen puhák nem lesznek. Sózd és borsozd ízlésed szerint, de fontos, hogy nagyon ne fűszerezd, mert a lényeg, hogy a levesnek sárgarépa íze legyen. Ezért sem teszünk bele más zöldséget a hagymán kívül. Ha megpuhult a répa, öntsd fel a kókusztejszínnel, még kicsit kavargasd meg. Fogj egy botmixert vagy öntsd bele egy turmixgépbe és turmixold simára.
Próbáld ki Te is ezt a sárgarépa krémleves receptet!