Paleo ételek

Narancsos csirkecomb velesült zöldségekkel

narancsos csirkecomb
narancsos csirkecomb

Narancsos csirkecomb velesült zöldségekkel

Ha ennél egy igazán különleges csirkecombot, és nem csak karácsonykor, akkor ez a recept Neked való.  Karácsonyi ízbomba, de egyébként bármikor fogyaszthatod. Íme a narancsos csirkecomb receptje.

Hozzávalók:

A tepsis zöldségekhez és a húshoz

  • 100 g zellergumó
  • 120 g sárgarépa
  • 120 g sütőtök
  • 1 fej hagyma 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 -3 db csirkecomb
  • ~80 ml alaplé

A narancsos mázhoz

  • 2 db narancs leve
  • 1 rúd fahéj
  • 1 evőkanál méz (ritkán, mint karácsonykor megengedett)

A narancsos csirkecomb elkészítése

  1. A narancsos csirkecomb elkészítéséhez a zellert közepes méretű, rusztikus darabokra vágd fel a répát 90 fokban elforgatva “hegyezd ki”, a sütőtököt is kockázd fel hasonló méretűre, a hagymát gerezdekre vágd fel, a fokhagymát pedig egészben, majd az egészet tedd egy sütőtálba.
  2. Locsold meg 3 evőkanál  olívaolajjal, keverd át, majd sózd, borsozd, és add hozzá a kakukkfüvet.
  3. A húst tisztítsd meg, sózd, borsozd, és tedd a zöldségek tetejére.
  4. Locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal, öntsd alá az alaplevet, fedd le alufóliával, és 160 fokos sütőben 60 percig párold.



  5. A narancsos mázhoz facsard ki a narancsok levét, és kezdd el forralni.
  6. Add hozzá a fahéjat, a mézet, és közepesen erős lángon kb. 10 percig főzd (redukáld), amíg a máz be nem sűrűsödik.
  7. Kb. 60 perc után a húsról vedd le a fóliát, kend meg a narancsos mázzal, majd tekerd fel a hőfokot 200 fokra, és további 15-20 perc alatt pirítsd meg az egész tepsis ételt.

Fantasztikus íze lesz és csupa egészséges összetevőből áll.

Próbáld ki Te is ezt a narancsos csirkecomb receptet!

narancsos csirkecomb
Narancsos csirkecomb velesült zöldségekkel

 

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com