Hogyan készítés tökfőzeléket paleo módon, mindenmentesen? Íme a tökfőzelék paleo módon, a paleo tökfőzelék receptje, habarás nélkül.
Tökfőzelék (paleo) hozzávalók:
- ~750 g zsenge tök lereszelve vagy apró kockákra vágva
- 1 kis fej hagyma
- 1 csokor friss kapor
- ~100 ml kókusztejszín
- 2-3 mokkáskanál konjac liszt
- só, bors
- kókuszzsír vagy olívaolaj
A tökfőzelék (paleo) elkészítése
- Vágd fel a hagymát és az olajon üvegesre dinszteld.
- Add hozzá a gyalult vagy kockákra vágott tököt.
- Kevergesd egy darabig, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppenhogy csak ellepje.
- Sózd, borsozd ízlés szerint és tedd rá a kaprot is.
- Főzd amíg meg nem puhul a tök, majd add hozzá a kókusztejszínt.
- Ezzel is főzd pár percig majd add hozzá a sűrítőanyagot (nálam a konjac liszt, de lehet útifűmaghéj, nyílgyökérliszt). Jól keverd el benne és össze fog sűrűsödni, főzelék lesz belőle.
Feltétnek használhatsz pl valamilyen grillkolbászt (lehetőleg gluténmenteset, szójamenteset).
Kitűnő lehet ez a tökfőzelék ebédre, de még vacsorára is.
Próbáld ki Te is ezt a tökfőzelék receptet paleo módon, úgy hogy még habarni sem kell.