Édeskömény krémleves
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető édeskömény krémleves kókusztejszínnel. Az édeskömény rendkívül egészséges, komplex gyógyhatással bír. Zsírlekötő hatását a bélben fejti ki, ha sokat és rendszeresen fogyasztasz belőle, az esetleges zsírpárnáidat könnyebben elveszítheted. Káliumtartalma a szövetekben pangó víz kihajtásáról gondoskodik, ezért szívbetegek és nyirokrendszer pangásában szenvedők számára is tökéletes. Íme az édeskömény krémleves receptje:
Édeskömény krémleves hozzávalói:
-
1 db édeskömény
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só, bors
-
~ 100 ml kókusztejszín
-
víz – amennyi ellepi
-
kókuszzsír
Az édeskömény krémleves elkészítése:
-
A hagymát pucold meg, vágd kis kockákra és kókuszzsíron fonnyaszd meg.
-
Az édesköményt vágd ketté, szed ki a torzsáját, vágd kisebb darabokra és tedd a hagymára, picit pirítsd át.
-
Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
-
Főzd addig míg megpuhul az édeskömény.
-
Önts hozzá a kókusztejszínt és picit még főzd vele.
-
Botmixerrel pürésítsd, ha gondolod szűrd le.
Próbáld ki Te is ezt az édeskömény krémleves receptet. Nézd meg a többi krémleves és zöldségleves receptet is!