Ha szereted a krémleveseket, akkor ez a változat igazán tetszeni fog. Egyszerű és gyorsan elkészíthető a póréhagyma krémleves. Extraként pedig füstölt lazacot tehetsz a tetejére meg némi szerecsendiót. Íme a póréhagyma krémleves receptje:
Hozzávalók:
-
1 nagyobb szál póréhagyma
-
2 nagy gerezd fokhagyma
-
~150 g fehérrépa, felkarikázva
-
~5 dl víz
-
só, fehérbors
-
kókusztejszín
-
kókuszzsír
-
szerecsendió
-
100 g füstölt lazac, csíkokra vágva
A póréhagyma krémleves elkészítése:
A kókuszzsíron párold puhára a póréhagymát. Add hozzá a fokhagymát, a fehérrépát és pár percig még pirítsd majd öntsd fel a vízzel. Sóval és fehérborssal ízesítsd, főzd puhára a zöldségeket. Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a kókusztejszínt, picit főzd vele, majd turmixold simára egy botmixerrel vagy a turmixgéppel.
Szórd meg szerecsendióval (ha tudod frissen reszelttel) és a póréhagyma krémleves tetejére tegyél pár csíkot a füstölt lazacból és így tálald.
Próbáld ki Te is ezt a póréhagyma krémleves receptet!