Gluténmentes ételek Gluténmentes receptek Paleo receptek Paleo receptek kezdőknek

Patisszon fasírt

patisszon fasírt
patisszon fasírt

Patisszon fasírt

Szereted a fasírtot, de nem szeretnél olajban sült marhahúsból vagy sertéshúsból készült gombócokat fogyasztani? Akkor a “vegetáriánus” változatot (patisszon fasírt) Neked találtak ki. Valamilyen egyéb zöldségkörettel tálald, pl. párolt brokkolival. Íme a patisszon fasírt receptje.

A patisszon fasírt hozzávalói

  • 1 közepes méretű patisszon
  • 1 egész tojás
  • 3-4 evőkanálnyi útifűmaghéj (ezt látni fogod mennyi kell)
  • só, bors, pirospaprika
  • gluténmentes panírmorzsa
  • kókuszolaj a sütéshez

A patisszon fasírt elkészítése

  1. A patisszont hámozd meg, vágd apróbb darabokra és reszeld le. A magokat szedd ki, de nem muszáj.
  2. Sózd be és hagyd állni kb. 10 percig, majd nyomkodd ki a levét
  3. Add hozzá a tojást, keverd el vele
  4. Fűszerezd
  5. Add hozzá az útifűmaghéjat, látni fogod, hogy szívja magába a vizet, és hogy mennyi kell pontosan, hogy jól formázható legyen
  6. Formázz fasírtgolyókat a patisszonból és forgasd meg gluténmentes panírmorzsában
  7. Egy mélyebb falú serpenyőbe tegyél annyi kókuszzsírt, hogy kb. a feléig lepje majd el a patisszon fasírt golyókat
  8. Süsd meg a fasírtokat aranybarna színűre
  9. Tálald pl. blansírozott brokkokival.

Próbáld ki Te is ezt a patisszon fasírt receptet! Nézd meg a cukkini fasírt receptjét is, amit sütőben készítünk!

patisszon fasírt
patisszon fasírt

    Ezek is érdekelhetnek

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

    HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com