Patisszon fasírt
Szereted a fasírtot, de nem szeretnél olajban sült marhahúsból vagy sertéshúsból készült gombócokat fogyasztani? Akkor a “vegetáriánus” változatot (patisszon fasírt) Neked találtak ki. Valamilyen egyéb zöldségkörettel tálald, pl. párolt brokkolival. Íme a patisszon fasírt receptje.
A patisszon fasírt hozzávalói
- 1 közepes méretű patisszon
- 1 egész tojás
- 3-4 evőkanálnyi útifűmaghéj (ezt látni fogod mennyi kell)
- só, bors, pirospaprika
- gluténmentes panírmorzsa
- kókuszolaj a sütéshez
A patisszon fasírt elkészítése
- A patisszont hámozd meg, vágd apróbb darabokra és reszeld le. A magokat szedd ki, de nem muszáj.
- Sózd be és hagyd állni kb. 10 percig, majd nyomkodd ki a levét
- Add hozzá a tojást, keverd el vele
- Fűszerezd
- Add hozzá az útifűmaghéjat, látni fogod, hogy szívja magába a vizet, és hogy mennyi kell pontosan, hogy jól formázható legyen
- Formázz fasírtgolyókat a patisszonból és forgasd meg gluténmentes panírmorzsában
- Egy mélyebb falú serpenyőbe tegyél annyi kókuszzsírt, hogy kb. a feléig lepje majd el a patisszon fasírt golyókat
- Süsd meg a fasírtokat aranybarna színűre
- Tálald pl. blansírozott brokkokival.
Próbáld ki Te is ezt a patisszon fasírt receptet! Nézd meg a cukkini fasírt receptjét is, amit sütőben készítünk!