Zöldspárga krémleves
Itt a zöldspárga szezonja. Készíts belőle krémlevest. De fermentálhatod is. A leves nemcsak egészséges, hanem rendkívül finom is és gyorsan elkészíthető. Íme a zöldspárga krémleves receptje.
A zöldspárga krémleves hozzávalói
-
1 csomag zöld spárga (kb. 500 g)
-
kb 1 liter víz vagy alaplé
-
kókuszzsír
-
1 kis fej vöröshagyma
- 100-150 ml kókusztejszín
A zöldspárga krémleves elkészítése:
Egy lábosban hevíts kókuszzsírt és dobd rá a felvágott hagymát. A zöld spárga fejét vágd le, ez lesz a levesbetét, a szárát darabold fel és tedd rá a hagymára. A fásabb részeket ne tedd bele. Pár percig párold, majd öntsd fel vízzel vagy alaplével és főzd puhára. Tedd hozzá a kókusztejszínt és 1-2 percig még főzd vele.
A levest turmixold le (turmixgépben vagy botmixerrel).
A zöld spárgakrémleves levesbetétjének elkészítése:
Egy serpenyőben egy csepp kókuszzsíron a zöld spárga fejeit pirítsd át.
Tedd rá a leturmixolt leves tetejére.
Próbáld ki Te is a zöldspárga krémleves receptet, nézd meg a másik spárgakrémleves receptet is a honlapon.