Diétás receptek Paleo ételek

Zöldspárga krémleves

zöldspárga krémleves
zöldspárga krémleves

Zöldspárga krémleves

Itt a zöldspárga szezonja. Készíts belőle krémlevest. De fermentálhatod is.  A leves  nemcsak egészséges, hanem rendkívül finom is és gyorsan elkészíthető. Íme a zöldspárga krémleves receptje.

A zöldspárga krémleves hozzávalói

  • 1 csomag zöld spárga (kb. 500 g)

  • kb 1 liter víz vagy alaplé

  • kókuszzsír

  • 1 kis fej vöröshagyma

  • 100-150 ml kókusztejszín

A zöldspárga krémleves elkészítése:

Egy lábosban hevíts kókuszzsírt és dobd rá a felvágott hagymát. A zöld spárga fejét vágd le, ez lesz a levesbetét, a  szárát darabold fel és tedd rá a hagymára. A fásabb részeket ne tedd bele. Pár percig párold, majd öntsd fel vízzel vagy alaplével és főzd puhára. Tedd hozzá a kókusztejszínt és 1-2 percig még főzd vele.

A levest turmixold le (turmixgépben vagy botmixerrel).

A zöld spárgakrémleves levesbetétjének elkészítése:

Egy serpenyőben egy csepp  kókuszzsíron  a zöld spárga fejeit pirítsd át.

Tedd rá a leturmixolt leves tetejére.

Próbáld ki Te is a zöldspárga krémleves receptet, nézd meg a másik spárgakrémleves receptet is a honlapon.

zöldspárga krémleves
zöldspárga krémleves

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com