Baconbe tekert spárga
Kóstold meg az ízek mesteri harmóniáját ebben a baconba burkolt spárga receptben! A ropogós bacon takaró alatt rejtőző friss spárga ízorgiája garantáltan elvarázsolja az érzékeid. Fedezd fel ezt az egyszerűen elkészíthető, mégis lenyűgöző fogást, melyet önmagában majonézzel vagy köretként is felhasználhatsz. Íme a baconbe tekert spárga receptje.
A baconbe tekert spárga hozzávalói
- 500 g zöldspárga
- 200 g szeletelt bacon
A baconbe tekert spárga elkészítése
- A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
- Amíg a sütő melegszik, készítsd elő a spárgákat
- A fás részt törd le vagy le is vághatod, a vastag spárgákat hámozd meg egy zöldséghámozó segítségével (vékony spárgánál ez nem szükséges).
- A megtisztított spárgákat 3-4-esével fogd össze kis csokorba , a csokrokat egy-egy szelet baconnel tekerd körbe, majd tedd be egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 15-18 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsd meg.
- Az elkészült spárga hollandi mártással vagy házi majonézzel magában is kiváló fogás, de fantasztikus köret is egyben.
Próbáld ki Te is ezt a baconbe tekert spárga receptet!