
Medvehagymás pogácsa paleo, vegán recept
A medvehagymás pogácsa az egyik legjobb kaja a medvehagyma szezonban. Érdemes kihasználni ezt a időszakot, mert sajnos elég rövid, és minél több receptet kipróbálni. Ez a pogácsa a Paleolét Lisztvarázs univerzális lisztből készül, illetve még tojást sem használunk. Íme a medvehagymás pogácsa receptje, mely paleo és vegán étrendbe is belefér.
A medvehagymás pogácsa hozzávalói
- 140 g Paleolét Lisztvarázs univerzális lisztkeverék
- 3 g sütőpor
- 4 g só
- 10 g sörélesztőpehely
- 50 g lágy kókuszzsír
- 40 g kókusztejszín
- 50 g víz
- 1 kis csomag (kb. 60 g) medvehagyma aprítva
A medvehagymás pogácsa elkészítése
- A lisztet, a sütőporral, sóval, és a sörélesztőpehellyel és a felaprított medvehagymával alaposan Keverd össze.
- Add hozzá a kókuszzsírt, a kókusztejszínt, és a vizet és gyúrd össze.
- Óvatosan nyújtsd ki (picit töredezni fog) és szaggasd ki a pogácsákat. (Ha nincs formád, jó egy pohár is).
- 175 fokos sütőben 10-15 perc süsd meg.
Próbáld ki Te is ezt medvehagymás pogácsa receptet!
