Glutén és laktózmentes ételek Paleo ételek

Édesburgonyakrém leves

édesburgonya krémleves

Egészséges, ízletes, és villámgyorsan készen van. Ez az édesburgonyakrém leves. Csak néhány alapanyag kell hozzá és hamar elkészíthető. Fogyaszthatod melegen az őszi-téli időszakban, nyáron pedig akár hidegen is megállja a helyét. Íme az édesburgonyakrém leves receptje:

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb darab édesburgonya kb. 500 g

  • 1 közepes sárgarépa

  • 1 kisebb fej vöröshagyma

  • só, bors

  • szerecsendió, fahéj

  • kókusztejszín ~75 ml

  • víz

  • kókuszzsír a főzéshez

  • szalonna feltétként opcionális

Az édesburgonyakrém leves elkészítése:

  1. A hagymát pucold meg és vágd fel kockákra, majd hevíts a lábosban egy kis kókuszzsírt és fonnyaszd meg kicsit a hagymát.
  2. Az édesburgonyát és a sárgarépát is pucold meg és vágd fel karikára őket. Dobd a hagyma után a lábosba és picit pirítsd át.
  3. Öntsd fel annyi vízzel hogy ellepje. Közben sózd, borsozd. Adj hozzá egy kis szerecsendiót és fahéjat.
  4. Főzd kb. 20-25 percig míg teljesen megpuhul az édesburgonya és sárgarépa.
  5. Öntsd fel egy kis kókusztejszínnel és még rottyants rajta egyet.
  6. A végén botmixerrel turmixold össze.
  7. Tehetsz rá feltétként egy kis pirított szalonnát, vagy bármilyen hasonló roppanós elemet.
  8. Próbáld ki Te is ezt az édesburgonykrém leves receptet!
édesburgonyakrém leves
Édesburgonyakrém leves

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com