Karfiolkrokett
Finom ropogós karfiolkrokett házi majonéz mártással. Ezt diétában is megeheted. A karfiolkrokett nagyon ízletes, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz.. Hidegen, majonézmártásba mártogatva kánikulában mindig jólesik. Íme a karfiolkrokett receptje:
Hozzávalók:
-
~400-500 g karfiol (tisztított súly)
-
4 tojás
-
0,5 dl kókusztej
-
2 ev. kókuszliszt
-
2 ev. szezámliszt
-
1 csokor aprított petrezselyem
-
só
-
kókuszzsír a sütéshez
A karfiolkrokett elkészítése:
-
A karfiolt főzd meg puhára, majd várj míg kihűl. Vágd kb. 1 cm-es darabokra. Tedd egy tálba.
-
Add hozzá a tojásokkal kikevert kókusztejet.
-
Add hozzá a liszteket, a petrezselymet és sózd meg.
-
Egy nagy serpenyőben hevíts kókuszzsírt, annyit hogy úgy félig ellepje a karfiolkroketteket.
-
Süsd addig míg mindkét oldala szép aranybarna nem lesz.
Melegen és hidegen is egyaránt finom. Készíts hozzá mártogatósként házilag majonézt.
Próbáld ki Te is ezt a karfiolkrokett receptet!