Birsalma leves
A birsalmát sokféleképpen lehet felhasználni, köretnek, kompótnak, desszertnek és még sütve is kiváló. Ezúttal egy fűszeres birsalma levest készítünk belőle. Ez még halloweenre is jó. Íme a birsalma leves receptje.
A birsalma leves hozzávalói
- 1 rúd fahéj
- 10 szem szegfűszeg
- 2 dl víz
- 400 g birsalma
- ~20 g eritrit vagy xilit
- 1,5 dl kókusztej
A birsalma leves elkészítése
A fahéjat és a szegfűszeget tedd fel főni a vízben és kb. 20 percig főzd, amíg a felére csökken a folyadék mennyisége. Szűrd le.
A birsalmát hámozd meg, kockázd fel és tedd fel annyi vízben, amennyi ellepi.
Add hozzá a leszűrt fűszerfőzetet és az édesítőt és fedő alatt kb. 20 perc alatt főzd puhára.
A kókusztejjel turmixold simára és már tálalhatod is.
Próbáld ki Te is ezt a birsalma leves receptet, nézd meg a többi krémleves és gyümölcsleves receptet is az oldalon!