Barion Pixel
Barion – Bankkártyás fizetés (Visa, Mastercard)
Fitt keto diéta receptek

Tatár beefsteak

tatár beefsteak
tatár beefsteak

Tatár beefsteak – egy kis gurmet marha recept

A tatár beefsteak lényege a marha, és nem a fűszerek vagy a hagyma, így ezek nélkül is teljes élvezeti érteket lehet elérni. A klasszikus tatár beefsteak alapja a marhabélszín, ízesítéséhez dijoni mustár, tojássárga, apróravágott hagymaés kapribogyókerül hozzá, de van, aki tesz bele egy kevés konyakot is. Íme a tatár beefsteak receptje.

A tatár beefsteak hozzávalói

  • 250 g marhabélszín
  • 1 tojás sárgája
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál sűrített paradicsom
  • só, bors, pirospaprika

A tatár beefsteak elkészítése

  1. Hámozz meg egy közepes fej hagymát
  2. Vágd fel a hagymát annyira apróra amennyire csak tudod
  3. Egy gerezd fokhagymát nyomj át fokhagymanyomón. Mindkét hagyma mehet bele a hús tetejére a tálba.
  4. Keverj el 1tk dijoni mustárt, 1tk sűrített paradicsomot, sót, borsot, 1kk piros őrölt piros paprikát, majd az egész tetejére egy tojássárgája.
  5. Jó alaposan keverd össze, tedd hűtőbe legalább 20-30 percre, de akár 1 napra is, hogy az ízek összeérjenek. 
  6. Kend rá valamilyen gluténmentes, paleo kenyérre.

Próbáld ki Te is ezt az egyszerű tatár beefsteak receptet!

tatár beefsteak
Tatár beefsteak

🌿 Könyvajánló

Meríts inspirációt kiadványainkból – válogatott egészséges receptek, glutén, tej és cukormentesen (paleo barát) és szezonális ötletek egy helyen!

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com