Fermentált spárga
Hogyan készítsd el a spárgát, hogy roppanós legyen? Ha szeretnéd sokáig élvezni a spárga ízét készítsd el fermentáltan, ami egy ősi technika az élelmiszerek tartósítására. Készíts a spárgából savanyúságot és fogyaszd akár még nyáron is. Más alapanyagokból is készíthetsz fermentált zöldségeket. De íme a fermentált spárga receptje.
A fermentált spárga hozzávalói
- 500 g zöldspárga
- fél db citrom
- 1 csokor kapor
- ~12 g só
- 1 teáskanál mustármag
- 2 gerezd fokhagyma
A fermentált spárga elkészítése
- Az üvegeket alaposan mosd el, majd mikróban vagy mosogatógépben sterilizáld.
- A spárga fás részeit távolítsd el, és mosd meg.
- Forralj fel egy liter vizet, add hozzá a sót, melegítsd forráspontig, majd várd meg, míg lehűl.
- Rendezd viszonylag szorosan a spárgákat az üvegbe, szórd a zöldségre a mustármagot, a fokhagymát, tedd hozzá a kaprot és az alaposan megtisztított, felkarikázott citromot.
- Öntsd rá a levet, majd rakj nehezéket a tetejére. Így biztos, hogy a spárgák végig a vízben maradnak.
- Helyezd az üveget egy tálcára, mert a lé könnyen kifolyhat. Ha szükséges, önts még hozzá vizet.
- Érleled egy hétig sötét helyen, majd tedd hűtőbe.
Próbáld ki Te is a fermentált spárga receptjét! Kóstold meg a spárgakrém levest is!