Aip receptek (Autoimmun protokoll receptek) Fitt keto diéta receptek Paleo receptek

Fermentált spárga

fermentált spárga
fermentált spárga

Hogyan készítsd el a spárgát, hogy roppanós legyen? Ha szeretnéd sokáig élvezni a spárga ízét készítsd el fermentáltan, ami egy ősi technika az élelmiszerek tartósítására. Készíts a spárgából savanyúságot és fogyaszd akár még nyáron is.  Más alapanyagokból is készíthetsz fermentált zöldségeket. De íme a fermentált spárga receptje.

A fermentált spárga hozzávalói

  • 500 g zöldspárga
  • fél db citrom
  • 1 csokor kapor
  • ~12 g 
  • 1 teáskanál mustármag
  • 2 gerezd fokhagyma

A fermentált spárga elkészítése

  1. Az üvegeket alaposan mosd el, majd mikróban vagy mosogatógépben sterilizáld. 
  2. A spárga fás részeit távolítsd el, és mosd meg. 
  3. Forralj fel egy liter vizet, add hozzá a sót, melegítsd forráspontig, majd várd meg, míg lehűl. 
  4. Rendezd viszonylag szorosan a spárgákat az üvegbe, szórd a zöldségre a mustármagot, a fokhagymát, tedd hozzá a kaprot és az alaposan megtisztított, felkarikázott citromot.
  5. Öntsd rá a levet, majd rakj nehezéket a tetejére. Így biztos, hogy a spárgák végig a vízben maradnak.
  6. Helyezd az üveget egy tálcára, mert a lé könnyen kifolyhat. Ha szükséges, önts még hozzá vizet.
  7. Érleled egy hétig sötét helyen, majd tedd hűtőbe. 

Próbáld ki Te is a fermentált spárga receptjét! Kóstold meg a spárgakrém levest is!

fermentált spárga
Fermentált spárga

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com