Isteni finom fokhagymakrémleves, amely garantáltan vírusölő. A fokhagymát 3 féleképpen használjuk ehhez a leveshez. Íme a fokhagymakrémleves receptje:
Hozzávalók:
A sült krémes fokhagymához:
-
2 fej héjastul fokhagyma
-
2 csipet só
-
50 ml olívaolaj
A fokhagymachipshez:
-
3 – 4 gerezd fokhagyma
-
100 ml olívaolaj
A fokhagymakrémleveshez
-
0,5 fej hagyma
-
2 – 3 gerezd fokhagyma
-
400 ml zöldségalaplé vagy víz
-
só, bors
-
2 csipet szárított kakukkfű
-
~150 ml kókusztejszín
A fokhagymakrémleves elkészítése:
Két egész, tisztítatlan fej fokhagymát szórj meg egy kis sóval, locsold meg olívaolajjal, és szorosan alufóliába
csomagold be őket. 180 fokra előmelegített sütőbe tedd be kb. 20 percre. Ilyen lesz:
Közben készítsd el a fokhagymachipset, amihez 3-4 gerezd fokhagymát nem túl vékonyan szeletelj fel, és aranybarnára, ropogósra süsd meg az olívaolajban. Szedd ki és törlőpapírra.
A visszamaradt olajból készítsd el a krémleves alapját, amihez vágj fel egy fél fej hagymát apróra, és píritsd le a 2-3
gerezd friss, aprított fokhagymával, hogy ezzel megadd a kicsit csípős, nyers fokhagymaízt. Szórj bele egy kis sót, borsot és kakukkfüvet. A sütőben megsült fokhagymákat nyomkodd ki a héjukból, ez adja majd meg az édes, kicsit gesztenyés ízét a levesnek, és ez krémesíti be. Ezeket a gerezdeket is tedd bele a levesalapba, majd öntsd fel a zöldségalaplével, vagy a vízzel és picit forrald fel, majd add hozzá a kókusztejszínt és turmixold össze.
Szórd a fokhagymakrémleves tetejére a fokhagymachipset és szórd meg díszítésként friss petrezselyemmel.
Próbáld ki Te is ezt a fokhagymakrémleves receptet!