Aip receptek (Autoimmun protokoll receptek) Fitt keto diéta receptek Paleo receptek

Fermentált lilakáposzta

fermentált lilakáposzta
fermentált lilakáposzta

Fermentált lilakáposzta

Hogyan készíts a lilakáposztából is savanyúságot? Fermentálással? Ez egy ősi technika az élelmiszerek tartósítására. Készíts a lilakáposztából savanyúságot és fogyaszd akár még nyáron is.  Más alapanyagokból is készíthetsz fermentált zöldségeket. Még spárgából is lehet. Íme a fermentált lila káposzta receptje.

A fermentált lilakáposzta hozzávalói

  • ~1 kg lilakáposzta
  • ~30 g só

A fermentált lilakáposzta elkészítése

Gyaluld le vagy reszeld le a lilakáposztát, és egy jónagy tálban alaposan keverd el a sóval

Masszírozd bele úgy, hogy mindenütt egyenletesen bevonja.

Tedd  egy nagy üvegbe, hagyd állni, levet fog ereszteni

Egy-két óra múlva nyomkodd ki belőle az összes levet, de kell hozzá, el kell majd, hogy lepje, ha túl sokat “nyomsz ki” belőle még vízzel töltsd fel

Valamilyen súlyt tegyél bele – egy kisebb poharat vagy egy másik üveget -, ami a lé alatt tartja a káposztát.

Fedd le és szobahőmérsékleten hagyd érni

Kb. öt nap múlva kóstold meg, ha elég savanyú, kis üvegekbe osztva hűtőbe vagy télen az ablakba is teheted

Próbáld ki Te is ezt a fermentált lilakáposzta receptet!

fermentált lilakáposzta
fermentált lilakáposzta

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com