Ha szereted a zellert készíts belőle krémlevest és feltétnek tegyél hozzá töpörtyűt. Íme a zellerkrémleves receptje töpörtyűmorzsával:
Hozzávalók:
-
1 fej vöröshagyma
-
~500 g zellergumó, hámozva, felkockázva
-
2 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
-
~1 liter csirke vagy zöldségalaplé
-
só
-
kókuszzsír vagy sertés vagy marhazsír
-
morzsolt töpörtyű, a tetejére
A zellerkrémleves elkészítése:
A kókuszzsíron pirítsd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát és a zellert. Néhány percig kevergetve együtt pirítsd majd öntsd fel az alaplével, sózd meg és lefedve puhára főzd.
Turmixold össze a levest és a morzsolt töpörtyűvel megszórva tálald.
Próbáld ki Te is ezt a zellerkrémleves receptet!