Egyszerű paleo receptek Glutén és tejmentes receptek Gluténmentes receptek Paleo ételek Paleo receptek

Meggyes piskóta

paleo piskóta
paleo piskóta

Fedezd fel a tökéletes harmóniát a lágy piskóta és az édes meggy között ebben az isteni meggyes piskóta receptben! Könnyedén elkészíthető és garantáltan elvarázsol minden ízlelőbimbót. Ez a recept glutén és tejmentes, valamint cukormentes is.  Íme a meggyes piskóta receptje:

A meggyes piskóta hozzávalói:

  • 1 csomag (125 g) Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, mandulaliszt, bambuszrostliszt, paleolit éléskamra sütőpor)
  • 6 db tojás
  • 60 g eritrit
  • 6 evőkanál víz
  • 4 evőkanál kókuszzsír
  • ~450 g meggy

A meggyes piskóta elkészítése:

  1. 6 db tojást válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval és 30 g eritrittel vertd kemény habbá.
  2. A tojások sárgáját a további 30 g eritrittel habosítsd. Add hozzá a lisztkeveréket, a 6 evőkanál vizet és a 4 evőkanál zsíradékot. Pár percig hagyd sűrűsödni kicsit.
  3. A fehérjehabot óvatosan, több adagban adagold a sárga masszához, a végén egy lágy, önthető masszát kell, hogy kapjál.
  4. Öntsd a meggyes  piskóta masszáját egy általad kiválasztott tortaformába (a legjobb méret 25*15 cm).
  5. Nyomkodd bele a meggyet a masszába.
  6. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig.

Próbáld ki Te is ezt a meggyes piskóta receptet és nézd meg a többi piskóta receptet is a honlapon!

Jó étvágyat!

paleo piskóta
Meggyes piskóta

Ezek is érdekelhetnek

Gluténmentes Karácsonyi Sütik Pop-up
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com