Fedezd fel a tökéletes harmóniát a lágy piskóta és az édes meggy között ebben az isteni meggyes piskóta receptben! Könnyedén elkészíthető és garantáltan elvarázsol minden ízlelőbimbót. Ez a recept glutén és tejmentes, valamint cukormentes is. Íme a meggyes piskóta receptje:
A meggyes piskóta hozzávalói:
- 1 csomag (125 g) Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, mandulaliszt, bambuszrostliszt, paleolit éléskamra sütőpor)
- 6 db tojás
- 60 g eritrit
- 6 evőkanál víz
- 4 evőkanál kókuszzsír
- ~450 g meggy
A meggyes piskóta elkészítése:
- 6 db tojást válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval és 30 g eritrittel vertd kemény habbá.
- A tojások sárgáját a további 30 g eritrittel habosítsd. Add hozzá a lisztkeveréket, a 6 evőkanál vizet és a 4 evőkanál zsíradékot. Pár percig hagyd sűrűsödni kicsit.
- A fehérjehabot óvatosan, több adagban adagold a sárga masszához, a végén egy lágy, önthető masszát kell, hogy kapjál.
- Öntsd a meggyes piskóta masszáját egy általad kiválasztott tortaformába (a legjobb méret 25*15 cm).
- Nyomkodd bele a meggyet a masszába.
- Süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig.
Próbáld ki Te is ezt a meggyes piskóta receptet és nézd meg a többi piskóta receptet is a honlapon!
Jó étvágyat!