Pecsenye kacsamáj sütése zsírban
Isteni finom kacsamáj kacsazsírban sütve. Ez az egyszerű étel kitűnő lehet egy hétköznapi ebédre is. Köretként pedig érdemes valamilyen savanyúsággal, esetleg édesburgonyával tálalni. Íme a pecsenye kacsamáj sütése zsírban.
Hozzávalók:
- ~0,5 kg pecsenye kacsamáj
- 200 g kacsazsír
- só
- köretként: párolt vörös káposzta, édesburgonya
A pecsenye kacsamáj elkészítése
Tisztítsd meg a májat, most le, vágd fel közepes darabokra, itasd le papírral
Tedd a kacsazsírt egy lábosba és melegítsd fel
Tedd bele a májat, és az egyik oldalukat süsd kb. 10 percig majd a másikat szintén kb. 10 percig
Ha elkészültek szedd ki szűrőkanállal, sózd meg és tálald
A maradék zsírt öntsd át egy kisebb tálba, hagyd kihűlni, később jó lesz valamilyen gluténmentes kenyérre kenve
Ez a pecsenye kacsamáj sütése zsírban, próbáld ki Te is!