Szereted a zserbót? Próbáld ki egy új változatban, piskókatekercs formában, ami természetesen glutén és tejmentes. A töltelék pedig cukormentes. Ez a zserbó tekercs paleo étrendbe is beilleszthető változata.
Hozzávalók a zserbó tekercshez:
- 3 darab tojás
- 15 g eritrit
- 3 evőkanál víz
- 10 g kókuszolaj
- 15 g eritrit
- 1 csipet só
- 67 g Paleolit Éléskamra omlós piskóta lisztkeverék
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 g dió
- 50 g eritrit
- 100 g házi cukormentes baracklekvár
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 15 g zsírszegény holland kakaópor
- 25 g eritrit
- pár evőkanál víz
A zserbó tekercs elkészítése
- A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval és az eritrittel verd kemény habbá. A sárgáját eritrittel habosítsd ki.
- Add hozzá a lisztet, a vizet, az olvasztott kókuszolajat.
- Hagyd állni pár percig , majd a fehérje habot óvatos mozdulatokkal, több adagban add hozzá a sárgás masszához.
- Öntsd rá egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire ( kb 25*15 cm). Ha megsült a sütőpapírt óvatosan húzd le róla, és tekerd fel egy konyharuhába, mint a palacsintát. Hagyd kihűlni.
- Közben készítsd el a tölteléket. A diót az eritrittel daráld össze.
- A csokimázhoz egy lábasban keverd össze a kakaóport az eritrittel és pár evőkanál vízzel. Annyit adj hozzá, hogy jó sűrű massza legyen.
- Alacsony lángon kevergesd, és ha felforrt húzd le a tűzről és várd meg míg langyosra kihűl.
- Ha piskóta kihűlt terítsd ki, és kend meg a baracklekvárral, úgy, hogy a széleit hagyd ki.
- Ezután szórd meg a darált dió és eritrit keverékével. Végül jó szorosan tekerd fel.
- A piskóta tekercset egyenletesen vond be a kakaómázzal, és tedd hűtőbe, hogy megkössön.
Próbáld ki Te is ezt a zserbó tekercs receptet!
A recept forrása: fittdieta.cafeblog.hu