Gluténmentes receptek

Rántott cukkini

rántott cukkini
rántott cukkini

Rántott cukkini gluténmentes verzióban

Szereted a cukkinit? Mit szólnál, ha ezúttal kirántanánk? Persze nem a hagyományos panírban és napraforgó olajban, amitől egy hétig kell szellőztetni a konyhát. Mártásként pedig készíts hozzá majonézt, amibe a rántott cukkiniket, és az édesburgonyát is belemárthatod. Íme a rántott cukkini receptje, paleo módon.

Hozzávalók:

  • 1 vagy 2 db közepes cukkini

  • 2 tojás

  • szezámmagliszt

  • Éléskamra ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett lisztkeverék

  • kókuszzsír a sütéshez

  • édesburgonya köretnek

A rántott cukkini elkészítése:

  1. A cukkiniket mosd meg, végeit vágd le, majd 4-6 részre hosszában vágd fel.

  2. Tedd külön kis tálakba vagy tányérra a szezámmaglisztet, a felvert tojást és a panírmorzsát,

  3. Forgasd meg a cukkiniket először a szezámmaglisztben, utána a tojásban, végül a panírmorzsában, Érdemes egy két villát használni a művelethez, így viszonylag megúszod a koszolást,

  4. A serpenyőbe tegyél annyi kókuszzsírt, hogy kb. félig elfedje a cukkiniket és melegítsd fel! Ez sem  éppen kókuszzsír kímélő recept,

  5. Süsd ki a cukkiniket a kókuszzsírban,

  6. Az édesburgonyát ezúttal vágd fel hasábokra vagy késsel vagy ha van egy erre szolgáló eszközöd akkor azzal. Süsd ki őket egy másik serpenyőben kókuszzsírban.

Tálald a rántott cukkini mellé sült édesburgonya hasábokat! Jó étvágyat!

rántott cukkini
Rántott cukkini

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com