Szereted az almás pitét? Mit szólnál egy olyan recepthez, ami ízében, állagában hasonló mint a régi, házi almás pite, kivéve, hogy ez egy gluténmentes almás pite? Ez a pite nem csak gluténmentes, hanem laktózmentes, szójamentes, hozzáadott cukormentes, és tartósítószermentes. Íme a gluténmentes almás pite receptje:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 120 g őrölt kesudió
- 50 g kókuszliszt
- 50 g laktózmentes vaj vagy kókuszzsír, ha vajat sem akarsz fogyasztani
- 20 g eritrit vagy xilit
- 1 tojássárgája
A töltelékhez:
-
5-6 db alma lereszelve
-
fahéj, vaníliaőrlemény, citromlé
A gluténmentes almás pite elkészítése:
A finomra őrölt kesudiót és a kókuszlisztet gyúrd össze a vajjal, az eritrittel és a tojássárgájával. Egy picit darabos, de összetapasztható tészta lesz belőle. Tedd egy kerek formába, nyomkodd bele, úgy hogy körben legyen pereme is. 170 fokos előmelegített sütőben 10 percig süssd elő.
Közben készítsd el a tölteléket.
Reszeld le az almát és tedd egy fazékba és melegítsd kicsit, tegyél hozzá fahéjat, vaníliaőrleményt, kis citromot ízlés szerint. Hagyd kihűlni kicsit.
Az elősütött pite tésztára halmozd rá az alma tölteléket. Tedd vissza sütőbe és süsd kb. 20-25 percig 180 fokon.
Próbád ki Te is ezt a gluténmentes pite receptet!