Nem tudsz lemondani a kenyérről? Paleolit étrendet követsz, gluténérzékeny vagy? Vagy csak egyszerűen csak próbálod visszafogni a szénhidrátfogyasztásodat? Akkor ezt a gluténmentes kenyér recept pont Neked való. Ha vajat sem ehetsz, vagy nem akarsz, akkor helyette kókuszzsírt használj. Íme a gluténmentes kenyér recept:
Hozzávalók:
- 100 gramm kókuszliszt
- 65 gramm tápiókaliszt
- 6 tojás
- 115 gramm laktózmentes vajra vagy helyettesítsd kókuszzsírral
- ~5-10 gramm sztívia vagy eritrit
- 1 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál sütőpor
A gluténmentes kenyér recept elkészítése:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt, és készítsd elő egy sütőformát, ha van pl. őzgerinc formát.
- Egy tálban keverd össze a száraz összetevőket.
- Az egész tojásokat egy külön edényben kézi habverővel verd habosra.
- Lassan forgasd bele a vajat, az ecetet és az édesítőt, aztán a folyékony és száraz hozzávalókat keverd össze.
- Tedd a masszát a formába, és süsd kb. 30 percig.
Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes kenyér receptet!