Szereted a tojásos nokedlit? Mit szólnál egy gluténmentes változathoz, ami még finom is. Íme a gluténmentes tojásos nokedli receptje:
Hozzávalók:
A nokedlihez:
-
3db tojás
-
100 ml víz
-
1 csomag Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
-
só
-
kókuszzsír
a salátához:
-
fejessaláta
-
~1 liter víz
-
1/2 dl ecet
-
1 mokkáskanál eritrit vagy xilit
-
só
+ 4 db tojás felverve
A gluténmentes tojásos nokedli elkészítése lépésről lépésre:
-
Először a salátát mosd meg, és féltenyérnyi darabokra tépked szét. A vízbe öntsd bele az ecetet, sózd és, cukrozd meg és öntsd a salátára. Hűtőben tárold felhasználásig.
-
Készítsd el a nokedlit. Ehhez 3 db tojáshoz adj 1 kávéskanál sót, majd 100 ml vizet. Add hozzá a lisztkeveréket és keverd simára.
-
Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a nokedli tésztát.
-
Miután besűrűsödött szaggasd lobogó vízbe, várd meg míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Hideg vízzel öblítsd át.
-
Kókuszzsírt hevíts egy nagyobb serpenyőben, dobd rá a nokedlit, majd a 4 db felvert tojást és keverd el benne.
Tálald a fejes salátával!
Próbáld ki Te is ezt gluténmentes tojás nokedli receptet!