Egy gluténmentes pogácsa recept, ami gyorsan és könnyen elkészíthető? Vendégváró falatoknak, vagy tízórainak és uzsonnának is tökéletes lehet. Íme a gluténmentes pogácsa receptje:
Hozzávalók:
2 db M-es tojás
70 ml víz
10 ml friss citromlé
70 g lágy kókuszzsír
1 csomag (180 g) Éléskamra nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék
A gluténmentes pogácsa elkészítése:
- A tojásokat keverd el a vízzel, a citromlével és a lágy kókuszzsírral.
- Add hozzá a lisztet és gyúrd össze, majd 20 percre tedd a pihenni a hűtőbe.
- Hűtőből kivéve gyúrd át és alsó-felső liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki.
- Ha van pogácsa szaggatód akkor azzal, ha nincs akkor pohárral szaggass ki pogácsa formákat.
- Meghintheted valamilyen kemény sajttal (cheddar, parmezán) vagy szezámmaggal.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25-30 percig.
Ez a gluténmentes pogácsa kiváló lehet bármikor ha vendégek jönnek, viheted magaddal suliba, munkába.