Gluténmentes keksz

gluténmentes keksz
Gluténmentes keksz

Szeretnél valami finom és egészséges kekszet készíteni? Amit el tudsz vinni magaddal a munkába, suliba? Akkor ez a gluténmentes keksz recept Neked szól. Ezt edd ne a bolti kekszeket. Egyszerű és gyorsan elkészíthető gluténmentes keksz mandulalisztből. Íme a recept:

 

 

Hozzávalók (~10-12 db)

  • 150 g mandulaliszt
  • 50 g kókusz reszelék
  • 2 db tojás
  • 20 g kókuszolaj

A gluténmentes keksz elkészítése:

Keverd össze a mandulalisztet és kókuszreszeléket. Ezután add hozzá a tojást és a kókusz olajat és homogénre keverd.

Kézzel formázz golyókat, amelyeket egy vizes aljú pohárral nyomd laposra és 175 fokra előmelegített sütőben süsd míg a széle pirulni kezd, kb 10-15 percig. Sütőtől függően érdemes megfordítani és még úgy is sütni kicsit, hogy jól átsüljön. Pár percig hagyd pihenni a sütőlapon mielőtt leveszed és hagyd teljesen kihűlni. Viheted magaddal bárhova.

Próbáld ki Te is ezt finom gluténmentes keksz receptet!

gluténmentes keksz
Gluténmentes keksz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com