Szeretnél valami finom és egészséges kekszet készíteni? Amit el tudsz vinni magaddal a munkába, suliba? Akkor ez a gluténmentes keksz recept Neked szól. Ezt edd ne a bolti kekszeket. Egyszerű és gyorsan elkészíthető gluténmentes keksz mandulalisztből. Íme a recept:
Hozzávalók (~10-12 db)
- 150 g mandulaliszt
- 50 g kókusz reszelék
- 2 db tojás
- 20 g kókuszolaj
A gluténmentes keksz elkészítése:
Keverd össze a mandulalisztet és kókuszreszeléket. Ezután add hozzá a tojást és a kókusz olajat és homogénre keverd.
Kézzel formázz golyókat, amelyeket egy vizes aljú pohárral nyomd laposra és 175 fokra előmelegített sütőben süsd míg a széle pirulni kezd, kb 10-15 percig. Sütőtől függően érdemes megfordítani és még úgy is sütni kicsit, hogy jól átsüljön. Pár percig hagyd pihenni a sütőlapon mielőtt leveszed és hagyd teljesen kihűlni. Viheted magaddal bárhova.
Próbáld ki Te is ezt finom gluténmentes keksz receptet!