Egy gluténmentes sajtos pogácsa recept, ami gyorsan és könnyen elkészíthető? Vendégváró falatoknak, vagy tízórainak sőt még uzsonnának is abszolút tökéletes lehet. Íme a gluténmentes sajtos pogácsa receptje:
Hozzávalók:
2 egész tojás + 1 tojás sárgája
40 g kókusztejszín
40 g reszelt kemény sajt (pl.:cheddar vagy parmezán)
1 csomag Paleolét pogácsa lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, sárga lenmagliszt, útifűmaghéj liszt, Paleolét sütőpor)
A gluténmentes sajtos pogácsa elkészítése:
2 db M-es tojást és 1 tojás sárgáját keverj össze 40 g kókusztejszínnel.
Reszelj le 40 g sajtot és add hozzá.
Add hozzá a lisztkeveréket és jól keverd össze. Használhatod a kezed is 🙂
Pár percig pihentesd.
A pihentetést követően csipkedj le a masszából kis gombócokat és formáld pogácsává. Az oldalukat lapítsd le.
Kend le a megmarad tojásfehérjével és végül szórd meg még reszelt sajttal.
Előmelegített 175 fokos sütőben, légkeverésen süsd kb. 15-20 percig.
Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes sajtos pogácsa receptet!