Glutén és laktózmentes ételek Glutén és tejmentes receptek Gluténmentes ételek Hókifli Paleo karácsonyi sütemények Szafi kenyér és péksütemény liszt receptek Szafi süteményliszt receptek

Gluténmentes diós hókifli

diós hókifli
diós hókifli

Gluténmentes diós hókifli

Belemerülés a kulináris örömök csodálatos világába! Képzeld el a puha, diós töltelék ölelését, mely egy könnyed, gluténmentes hókifli lágy ölén találkozik. Ez a recept nem csak egy egyszerű sütemény elkészítése, hanem egy olyan utazásra hív, ahol az ízek és az érzékek táncolnak a gluténmentes sütés művészetének varázslatos ritmusában.  Íme a diós hókifli receptje:

A gluténmentes diós hókifli hozzávalói

A gluténmentes diós hókifli tészta hozzávalói:

  • 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék 
  • 10 g eritrit
  • csipetnyi só
  • 50 g kókusztejszín
  • 15 g frissen facsart citromlé
  • 30 g folyékony kókuszzsír vagy libazsír vagy kacsazsír
  • 1 db tojás
  • 60 g víz
  • ~ 5g  paleo liszt (pl. nyílgyökérliszt vagy bambuszrost liszt) a gyúráshoz és formázáshoz

A gluténmentes diós hókifli töltelékének hozzávalói :

  • 70 g őrölt dió
  • 12 g eritrit
  • 6 g reszelt citromhéj
  • késhegynyi vanília őrlemény
  • 1 db tojásfehérje 

A sütés utáni forgatáshoz

  • 25 g poreritrit vagy eritrit darálva

A gluténmentes diós hókifli elkészítése lépésről lépésre

  1. Külön edénybe keverd össze a folyékony és a száraz alapanyagokat, majd öntsd őket egybe és dolgozd csomómentesre. Először lágy tésztát fogsz kapni, de a pihentetés után nagyon jól formázható tészta lesz, nem fog leragadni.
  2. Pihentesd a tésztát kb. 5-10 percig, míg a tölteléket elkészíted, amihez keverd össze a hozzávalókat.
  3. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  4. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújts belőle 0,5 cm vastag lapot.
  5. Szúrd ki 6 cm-es pogácsaszaggatóval.
  6. A leeső részeket addig gyúrjd össze, nyújtsd, majd szaggasd újból, míg az összes tészta elfogy.
    Nekem ebből a mennyiségből 16 db lett.
  7. Oszd el a kis lapokon a dió tölteléket, majd hajtsuk rá a széleit és nyomkodd össze.
  8. Ezután óvatosan sodorj kb. 9,5 cm hosszú rudakat, majd hajlítsd kifli alakúra és rakd őket egymástól távol a tepsire.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 25 percig süsd.
    Vedd le a tepsiről a diós hókifliket, és hagyd kihűlni, rácsra is ráteheted.
  10. Öntsd a poreritritet egy tálba, rakd bele a kifliket (még melegen) és alaposan rázd össze.

Isteni finom, puha és omlós lesz.

Engedd, hogy a diós hókifli elvarázsoljon, és fedezd fel a sütés örömét új perspektívából.

Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes diós hókifli receptet és nézd a többi hókifli receptet is!

diós hókifli
Gluténmentes diós hókifli

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com